tirsdag 1. mai 2012

Samhandlingsverktøy!

Med teknologien er det kommet mange praktiske verktøy for samhandling på nett. Mange kjenner nok til Wiki (som for eksempel Wikipedia) som gjør det mulig for flere å arbeide med samme tekst. Du kan opprette en egen Wiki for eksempel for klassen din, hvor elever kan legge ut tekster. Dere bestemmer selv om den skal ligge på åpent nett, eller ha begrenset tilgjengelighet med passord. Dette kan være en fin måte å motivere elever til å  skrive mer!  Et annet samskrivingsverktøy er Etherpad hvor flere kan skrive samtidig i samme dokument online. Dette kan være fint om en ønsker å dele notater f.eks under en forelesning. De ulike deltakerne i Pad-en får sin farge på det en skriver, og en kan se en logg over hvem som skriv hva når osv. Et kjekt verktøy for studenter, og ikke minst for nettstudenter som oss:-)
Et annet spennende samhandlingsverktøy er Prezi Her kan flere samarbeide om å lage en presentasjon ala PPT. Den har mange spennende funksjoner og en fin presentasjon. Du kan laste inn Youtubevideoer, bilder og mye mer. Det fine her er at du kan samarbeide om å lage presentasjonen, og at du har den med deg hvor du går (bare du har internettilgang). Også i Prezi kan du velge å offentliggjøre det du lager, invitere venner via Skype, mail el. eller ha den privat. Kjekt verktøy som jeg allerede har brukt i undervisningen. Vi har altså mange muligheter til å samarbeide på nett, så hiv deg utpå du også!

3 kommentarer:

 1. Bra innlegg om samhandlingsverktøy, altså! Har du prøvd å lage wiki med elevane enno?

  SvarSlett
 2. Takk:-) Nei, eg har ikkje prøvd Wiki enda. Arbeider i 2. klasse, så det er ikke så aktuelt.. Men skal nok prøve ein gong.. ;-)

  SvarSlett
 3. Føler etter dette året med IKT har jeg fått mange gode og nyttige tips til nettopp dette med samhandling på nett. IKT i skolen blir bare mer og mer viktig mener jeg. Så, vi kommende lærere må bare kaste oss inn i IKT verden og lære meste mulig:)

  En veldig fin «idebank» til ulike samhandlingsverktøy Hilde.
  Har du noen tanker rundt hvilke samhandlingsverktøy som egner seg på barneskolen? Har du kanskje noen erfaringer fra dette i barneskolen? Hadde vært fint om du vil dele noen av dem med oss.

  SvarSlett